Replies: 4,200Views: 452,609Started: Dec 22, 2003, 4:50 AMPage 7 of 141
Post #181 · Feb 23, 2004, 11:14 PM
Igore, samo me zanimalo koje Windoze imas jer ono sto si napravio u VB-u malo drukcije izgleda u WinME ali nije bed...
Miskec, skuzio sam te..to sa detekcijom... pa tako je najlakse napraviti detekciju a to sa savijanjem poligona mozes izvesti na mnoge nacine, nije lagano ali mislim da nije ni tesko, jedino sto ce ti biti tesko je realno savijanje i fizika odbijanja ako se sudare u odredjene kutove auta ili npr. jedan auto slucajno zakaci drugog za branik pa bi se ovaj drugi trebao samo zavrtiti ili mu otpasti branik dok tvoj auto ide dalje skoro istim smjerom...bla...
I tako, dok ja ovo pisem, doslo mi je vec par poruka (na mob) da ste pisali na forumu tako da cu sigurno napraviti jos jedan reply :wink:
Post #182 · Feb 23, 2004, 11:16 PM
ljudi ajde brzo idite na link Linkmora do ujutru da odete i da kliknete na link naseg sajta i tako glasate za taj sajt ako bude prvi ja dobijam dopunui za net sate a sad je drugi please
Post #183 · Feb 23, 2004, 11:30 PM
Kliknuo sam! Moze li se vise puta kliknuti? nema nikakvih brojaca pa da znam...
Post #184 · Feb 24, 2004, 4:49 PM · edited Feb 25, 2004, 2:11 PM
ja sam isto kliknio sinoc. Nesto steka mail pa cu postat ovdje zadatke 3. i 4. koje je Edi zadao.
Edited by Agent Smith
Post #185 · Feb 24, 2004, 11:15 PM
E stvarno super, svaka ti cast! Mogu reci da brzo ucis, kad zavrsim Ginka objavit cu svoj DX Engine kojeg je lakse koristiti od BitBlt-a a ima i vise efekata (jedna naredba, a cini cuda).
Jedini minus ispitu ti je to sto nisi bas komentirao code ali nije ni vazno.. jer to spada pod osnove programiranja a ti si to prosao odavno tako da uopce nije vazno i jos uvjek neznam zasto blebecem toliko
Post #186 · Feb 24, 2004, 11:21 PM
Igore hvala za pitanja...sada cu ih ubaciti i staviti cu na net barem novi Question Creator jer ne mogu cijelu igru...! Miskes > Kliknuo sam na ono....sretno s nagradnom igrom !
Post #187 · Feb 25, 2004, 2:10 PM
Makao sam linkove sa rjesenja zadataka, cekam rezultate (ocjenu) BTW posto vi svi imate sliku na stranici uploadao sam jednu malu sliku sebe tek tako da vidite s kim pricate (slika je s Nove i ne morate komentirat ). :evil:
pise da ne moramo komentirati....ali mozemo Upravo sam stavio novi KK za download !
Post #189 · Feb 26, 2004, 12:36 AM
! NATJECANJE ! Tu mozete saznati tko ide na zupanijsko natjecanje iz smotre radova...proucite moju konkurenciju...!
Post #190 · Feb 29, 2004, 9:34 PM
I tako ja sada radim Kvizic Kruzic na Talijanskom kada sam otvorio sliku options u Photoshopu i primjetio da sam valjda zadnji put stavio flatten layers i nemogu je vise editirati onako jednostavno...sada sam malo izgubio volje za programiranje jer sam luuuuud kada se ovako nesto dogodi...radi ovoga cu mozda trebati napraviti options za sve jezike ponovno, ali jedina prednost toga je sto bi mozda dodao gumb music pa da ubacim neki lagani music u program...ali sve jedno, za danas je programiranje gotovo !!!
Sta ima novoga inace....di ste svi....neke od vas je skola stisla a neke posao...??? Mene skola malo gnjavi ali za sada su ocjene dobre...cak imam 2 petice....a samo 2 jedinice....!
Post #191 · Feb 29, 2004, 9:37 PM
Dino wrote:
I tako ja sada radim Kvizic Kruzic na Talijanskom kada sam otvorio sliku options u Photoshopu i primjetio da sam valjda zadnji put stavio flatten layers i nemogu je vise editirati onako jednostavno...sada sam malo izgubio volje za programiranje jer sam luuuuud kada se ovako nesto dogodi...
Ako te tjesi ja sam danas izgubio sve fajlove s hard diska
Post #192 · Mar 1, 2004, 12:27 AM
Ako ti treba nesto sto ja imam sto si mi bio prije slao samo javi pa da ti saljem na mail!
Probao sam PE i mogu reci bez razmisljana da je sve bolji svaki put kad ga igram, sad je puno zanimljiviji sa onim bonusima!!! jos neznam sto znaci bonus F... za sad sam vidio bonuse F, E i Euro. Kada ce biti to sam municijom...jel ti ostao negdje source od te igre, nisi valjda i to izgubio na disku?
Napravio sam ISPIT 02, I hope you like it
Post #193 · Mar 1, 2004, 12:40 AM
Molim te posalji mi na mail source od mog 1. ispita (sva 4 zadatka). F - brzi firerate za kratko vrijeme (kad drzis space) Euro - 1000 bodova E - energija (ecstasy ) Source od igre imam na backup cd-u (inace bi ovo postala final verzija).
Ispit 2 ne izgleda pretesko (iako je izazov), a pretpostavljam da ne trebam radit collision detekciju s pixelima nego samo x,y (width, length)??
Post #194 · Mar 1, 2004, 12:44 AM
Ok, poslat cu ti ono na mail!
Procitaj pitanja mrvicu bolje , ne rediti collision! samo tekstualni indikator ali da moze ici kroz objekte!
Post #195 · Mar 1, 2004, 10:59 AM
da, znam da treba samo tekst, ali collision da se detektira cim se dotaknu "okviri" (kocke) objekata tj da se detektira collision i za transparent dio. Anyway, ja sam svoje poslao...
Post #196 · Mar 1, 2004, 8:38 PM
Ja jos ne mogu rijesavati to jer trebam raditi na KK. Sada me ugodno iznenadio bratic iz Francuske i poslao mi je translation, ali bez helpa... Nije problem traziti cu nekoga na netu tko zna francuski!
Post #197 · Mar 2, 2004, 6:10 AM
Evo upravo sam malo rijesavao prvi zadatak u drugom edijevom zadatku...malo sam se naprcao sa vracanjem u staru poziciju, ali to sam nekako rijesio, jos me jebe neki sitni bug, ali nemam ga sada zivaca popravljati...moram spavati !!!
Post #198 · Mar 2, 2004, 6:18 AM
Sori Miskec, jucer nisam mogo na icq, bio sam u kinu gledati Scary Movie 3, imao sam ukljucen icq na mobu ali sam se postavio na AWAY... Dok sam na icq-u na mobu, nemogu gledati sms poruke koje dobijem osim ako ne izadjem iz icq aplikacije ali onda sam offline... drugi put ako me vidis da sam na mobu online pliz posalji tamo poruku kad si vec na netu a ne s onim za slati sms sa moje stranice, jel ok :wink:
Sori i tebi Igore, krivo sam bio shvatio tvoje pitanje od par postova prije, naravno da nije trebalo raditi detekciju sa pixelima, biti ce u jednom od buducih zadataka .. ja sam bio razumio da si pitao dali da se collision desava(odbijanje).. U svakom slucaju, super si rijesio ispite!
Cim ih svi rjesite cu napraviti ISPIT 03, ako netko ne rijesi svejedno cu ga napraviti ali tek na sljedeci vikend.
Post #199 · Mar 2, 2004, 6:22 AM
Ispit 3 ??? sljedeci vikend ??? Edi I have a LIFE !!! Salim se...jedva cekam, ali bojim se da necu daleko dogurati na tim testovima ! Ne radi mi Help za VB (ne radi mi jocker "Edi dodji malo")
Post #200 · Mar 2, 2004, 9:41 AM
Keep 'em coming!
Post #201 · Mar 2, 2004, 10:44 PM
Moze li mi tko objasniti koja je razlika izme?u ove 'obicne' i .NET arhitekture?? U cemu je jedna bolja, u cemu druga, itd.
Post #202 · Mar 3, 2004, 1:11 AM
.NET je komercijalno ime za Visual Studio koji bi bio bez tog nastavka .NET bio samo verzija 8. I kako je nedavno izasao .NET 2003 moglo bi se reci da je to verzija 9... sa .NET arhitekturom je dosao i novi jezik C# (Sharp).
Neznam puno o tome ali znam da su se svi jezici malo izmjenili, gledao sam Visual Basic.Net i dosta su ga promjenili (pola strukture), nemam previse volje prelaziti na njega jer vec ovako skoro sve znam u VB6 pa bas i nema smisla sve ponovno uciti da bih znao isto tj. da bih napravio isto. Ako vec nesto pocnem uciti ispocetka to ce biti VC++!
Post #203 · Mar 3, 2004, 6:42 AM
Eto tako prosla je cijela noc a ja igram Runescape... Neznam kako cu izgledat u skoli
- Edit - 8:31 Neznam da li da idem ili ne u skolu ?
-- Edit -- 9:21 Ma moram ici u skolu, ali neznam da li da odem malo odspavati ili ne ???
Post #204 · Mar 3, 2004, 9:30 AM
edifreak wrote:
.NET je komercijalno ime za Visual Studio koji bi bio bez tog nastavka .NET bio samo verzija 8. I kako je nedavno izasao .NET 2003 moglo bi se reci da je to verzija 9... sa .NET arhitekturom je dosao i novi jezik C# (Sharp).
Neznam puno o tome ali znam da su se svi jezici malo izmjenili, gledao sam Visual Basic.Net i dosta su ga promjenili (pola strukture), nemam previse volje prelaziti na njega jer vec ovako skoro sve znam u VB6 pa bas i nema smisla sve ponovno uciti da bih znao isto tj. da bih napravio isto. Ako vec nesto pocnem uciti ispocetka to ce biti VC++!
Pitao sam zato jer sam cuo neke mitove da se u nekoliko linija moze napraviti kompletan program (kao da ima vec dijelove koda u nekim naredbama?)...
Post #205 · Mar 3, 2004, 2:09 PM
E, za to nisam cuo niti vidio...imam neke sourceove iz osnove programiranja za API u VB.NET pa ak hoces bacit cu jedan Quote primjer ovdje..
Evo cilu sam noc radio na Ginku nakon nekog duzeg vremena, stavio sam screenshot iz nove verzije na forum, odmah se zna sto sam novog napravio. (Spustaju se siljci sa vrha tako da je sve teze i teze i napetije igrati; siljci unistavaju druge tileove, kad udare u kamen se vrate male nazat prema gore).
Post #206 · Mar 3, 2004, 9:12 PM
edifreak wrote:
...imam neke sourceove iz osnove programiranja za API u VB.NET pa ak hoces bacit cu jedan Quote primjer ovdje..
Ma ne treba itako se necu s tim bavit (zasad). Inace Gink izgleda ludo i opiceno i jedva cekam probat novu verziju. Vidio sam da si stavio novi datum za rok Ginka (na moj ro?, hehe), pa me interesira znas li novi rok za stranicu?
Post #207 · Mar 3, 2004, 9:20 PM
hehe, kao da sam znao kad ti je rodjendan Stranica ce biti par dana poslije, nemogu tocno reci jer dvije igre idu zajedno uz stranicu i to bi sve trebalo zajedno odjednom biti objavljeno.
Daj mi reci, jos me jedna stvar sputava, dal da na novoj stranici stavim samo par linkova gore (kao sto je vec napravljeno, vidio si prije) ili kao sto nam je sada stranica, da linkovi budu na ljevoj strani samo bolje slozeni sadrzaj(i dizajn).. kakvo je tvoje misljenje..?
E, da.. i neznam dal da svejedno igre objavim na stranici tj. BUY gumbic jer ako budem nasao izdavace neznam dali ja smijem istovremeno prodavati svoj proizvod ako sam njima dao sva prava prodaje...bah, morat cu se jos nacitati toga prije objavljivanja!
Post #208 · Mar 3, 2004, 9:30 PM
Mislim da je preglednije kad su linkovi na lijevoj strani, samo ih lijepo poslo?i.
Sto se tice BUY gumbica, ako si nasao izdavace, neka BUY (ili 'where to buy?') botun vodi na stranicu izdavaca gdje posjetioci mogu doznati dodatne informacije kako i gdje kupiti proizvod - to ako se prodaje u prodavaonicama, a ako je shareware onda nema izdavaca pa prodajes preko RegNow i sl.? Bar ja tako mislim..
Post #209 · Mar 3, 2004, 9:50 PM
Za neke stvari sam se vec i nacitao, ovako, mi cemo imati svoj vlastiti account na RegNow i mozemo prodavati igre preko njega ali ako nadjemo online izdavaca (nasao sam dva koja cu kontaktirat) i napravimo exclusive ugovor mislim da necemo smjeti prodavati igru sa svoje stranice ali zato oni placaju za sve reklame i sve sve ali je tesko poznati Exclusive jer to uspjevaju samo bolje igre (Full i Shareware, manje igre) ali to nije ni vazno jer sam sretan i sa Non-Exclusive ugovorom ali malo manja zarada jer ne ulazu puno u otkupljenu igru ali zato smijemo imati vise non-Exclusive izdavaca pa na kraju opet sve nekako dodje na isto..bla bla bla...evo ukratko ako sam te zbunio: Smijemo imati: -Samo jednog Exclusive izdavaca, on se brine za sve troskove i reklame, zarada varira oko 40% nama, 60% njima (znam sta mislis) -ili vise Non-Exclusive izdavaca koji ne ulazu previse u nasu igru (osim ako je genijalna), u ovom slucaju sam siguran da onda i mi smijemo prodavati igru jer jos uvjek drzimo prava. Ovakvi izdavaci daju do 60% zarade. (Kod ovakvih ima i muljatora pa treba paziti i pratiti marketing forume) -i treca ali rijetka metoda je ta da izdavacu prodamo cijelu Licencu(kako se vec kaze) za cca $5000, to znaci da se odrecemo svih prava te igre, dobijemo pare i oni mogu zaraditi pola milijuna ali se mi vise nemozemo mjesati u to.. mnogi su se zeznuli sa time (sjecam se jednog lika sa foruma sto je prodao licencu za $5000 i izdavaci su zaradili $30000 pa je tip poludio, hehe kako nece, ali ni $5000 nije lose)
mislim da sam se dosta napisao... I hope you get'it all!
Post #210 · Mar 4, 2004, 5:19 PM
Uf, totalno sam skuvan
Sign in to reply
Replies are available for existing members only! For now 😅