Post #631
· May 15, 2006, 9:50 AM
Ali lijep gol je zakurio varteksu
Pusti Fredia, glavno da Vuga ostane
Pusti Fredia, glavno da Vuga ostane

River87 wrote:Budi realan, oni nama jesu ukrali prvenstvo ali i nasa tadasnja uprava je uzela kintu da ne dizu veliku frku oko toga, znam da je josh tada bilo dokaza o neregularnosti prventsva ali nitko osim slovenske televizije Kopar to ?nije htio objaviti...
Laky wrote:Tada?nja uprava nije bila jaka, a uz to je bila i HDZ-ovska ?to je zasigurno bilo va?no - nisu htjeli ići previ?e protiv svog predsjednika, pogotovo ?to je to bio Sv. Franjo. Ipak, glupo je njih kriviti, niti su to planirali, niti su u tome sudjelovali. O tome ?to se tada događalo lijepo mo?ete pročitati ovdje http://www.vjesnik.hr/Html/1999/05/28/nspo.htm, pa i o izjavama Vlatka Markovića. HRT je tada bio na zna se čijoj strani, to je barem jasno. ?alac se mo?e, između ostalih, uputiti i Renatu Pilipoviću koji je već prije te utakmice potpisao predugovor s Dinamom.
Dakle, koliko na?a uprava tada bila nemoćna, glupo je okrivljavati Tomljanovića i Tomca za to ?to se dogodilo kada je vrlo jasno odakle je vjetar puhao!

Tadasnja uprava je u ured primila zenu koja je imala materijalni dokaz, video snimku iz savrsenog kuta, tv kopra, jedina kamera koja se nasla na pravom mjestu, gdje se kompjuterskom analizom vidi da nikakvo zaledje nije dolazilo u obzir
Cinjenica je da je ovaj grad apatican i da su svi zadovoljni sto smo bili moralni prvaci i nitko nema nikakve vise ambicije.
sudac je pogrijesio, bilo to zbog korupcije ili ne
nije to bilo finale kupa
igrači dadnu 150% sebe
na veliki ustroj, koncentraciju i disciplinu igraca, te kvalitetu u samoj igri)
Egon wrote:Ovako ispada da ja branim te ljudi, ali to nije istina. Samo mislim da kad jedan klub kao ?to je Rijeka se dovede u situaciju da igra utakmicu ?ivota, igrači dadnu 150% sebe, ?to po meni nisu dali, jer znam da je tada?nja ekipa bila toliko dobra da bi i sa manjim postotkom gazila sve pred
citirao sam samo par riječi iz odlomka da bi ti bilo jasno na koji dio mislim kada ti se obraćam. Ne mo?e se kritizirati cjelina bez da se promotre dijelovi cjeline. Meni je jasno da ti relativizira? stvari, da poku?ava? umanjiti događaje koji su se dogodili tada s naglaskom da smo mi sami krivi za sve napravljeno. Ja to mogu prihvatiti kada govorimo o Kupu s Varteksom ove godine, ali mi se to čini deplasiranim 1999. kada je u?i dr?avni vrh čijim je dekretom i osnovana Croatia, na sva usta zvonio o europskoj Croatiji (da te podsjetim te su godine igrali u Ligi prvaka) i da nisu htjeli da tamo neka "komunistička Rijeka" bude prvak dr?ave. Sv. Franjo je htio da Hrvatska ima gro kvalitete u jednoj momčadi koja bi se onda nametnula Europi, po mogućnosti da ima naziv dr?ave kojoj pripada da bi se mogla lak?e identificirati s njom. To je bila njegova sportska politika, ali i ekonomska jer je htio da ?ačica ljudi posjeduje većinu Hrvatske. Tu su se onda na?li poltroni poput Canjuge, Markovića i ostalih koju su sve činili da mu usli?aju ?elju i da napreduju u dr?avi ili imaju Franjinu za?titu prilikom sumnjivih poslova. Sad, gledati tu utakmicu samo sportskim očima (kao ?to ti čini?) znači previdjeti čitavu političku ma?ineriju koja je djelovala u sjeni sa jednim ciljem - da Hrvatska ima "pravovjernog" prvaka dr?ave! Kako je i rekao Admir Hasančić: "Da smo pobijedili, to bi bio dr?avni udar!"