Post #1432
· Nov 1, 2006, 3:49 PM
Laky wrote:
Pa ja se ne povodim jednim člankom. Ali, idemo ovako, ukoliko su neredi sastavni dio navijačke kulture, čemu onda uvijek nekakvi demantiji? Uvijek je priča "to nisu napravili na?i pripadnici i mi to osuđujemo". Prvi dio je mo?da i točan, ali drugi nije sigurno. A i ti izgrednici sebe nazivaju Armadom, Torcidom, BBB itd., makar mo?da nemaju člansku iskaznicu. ?to to znači? To znači da svi znaju da su neredi sastavni dio navijačke kulture, a ipak navijačke udruge osuđuju takvo ne?to. Pa zar to nije licemjerno? Ono, ka?e?, to nisu učinili na?i članovi, ali mi nemamo ni?ta protiv jer su takvi neredi dio na?e kulture. A zbog čega licemjerje? Zato da bi navijačku subkulturu prihvatili unutar dominantne kulture. Time pada ona tvoja teorija da vas ne zanima ?to drugi misle o vama. Uostalom, jo? u osnovnoj ?koli se sjećam kako se Armada ?alila da je Grad ni?ta financijski ne poma?e, da nemaju prostorije itd.
Pa ja nisam nista demantirao. Cinjenica je da se gore nesto desilo. Nesto sto nije za internet jer internet je dostupan i policiji (svi navijacki forumi se jako prate, pogotovo pred derbije, od strane policije) Sudionici toga nisu dali nikakve izjave za novine. Dakle clanak je rezultat price promatraca koji ne zna ni da su rijecani u pitanju nego im jebe mater tovarsku. Ja kao navijac ne osudjujem ono sto se desilo, jer ja znam sta se desilo. Da se gore stvarno dogodilo ono sto je index napisao da se dogodilo, ja bi prvi rekao da je to debilizam. Bakljama na aute i slucajne prolaznike? Debilana.
Dakle ako zelite preci preko ocito neistinitog i apsurdnog clanka i vjerovati da je to istina, onda imate pravo, ti gore su izgrednici, palikuce i huligani, i to je za svaku osudu.
Ako koristeci razum, sumnjate u neke od famoznih tvrdnji u clanku, pozovite se na vjerodostojnije izvore, kao policija, koja je utvrdila da nema prekrsaja, a ovih 33 preventivno zadrzala prema zakonu o SNNSB. Dakle sve je u granicama normale, kaze policija. A vjerujte mi da je bilo sta razbijeno ili osteceno pale bi sigurno prijave za remecenje javnog reda i mira. Dakle, nije bilo remecenja javnog reda i mira, nije bilo vrijedanja sluzbenih osoba kao ni opiranja privodenju. Preventivnom, koji po zakonu o SNNSB policija moze povest na bilo kome ako posumnja da je sklon incidentima.
A o odnosima s gradom sve najbolje, nije nam lako pronaci adektvantan prostor za sve aktivnosti a zaljenje je samo usmjereno na to da bbb recimo ima zestoku podrsku grada i ogromne prostorije, ne moraju cekati lijepo vrijeme da bi izradili koreografiju. grad nam je uvijek pruzao ruku i nikad se nismo zalili, dapace, neodgovornoscu svojih pojedinaca, izgubili smo 2 prostora, sad smo vec nekoliko godina uspjesno na jednoj lokaciji.
Btw. 90% autora clanaka o navijacima u nedostatku cinjenica, iste jednostavno izmisle.