Nogomet

Replies: 1,696 Views: 240,600 Started: Aug 8, 2005, 12:26 PM Page 48 of 57
Post #1411 · Oct 31, 2006, 4:47 PM
UOČI utakmice Dinama i Rijeke, koja se od 18.40 sati igra na Maksimirskom stadionu, policija je privela 20-ak navijača Rijeke, pripadnika Armade.

Kako neslu?beno doznajemo navijači su privedeni na obavijesne razgovore tijekom kojih će policija ustanoviti tko su, imaju li uopće karte za utakmicu, imaju li zabranu pristupa utakmici, te jesu li bili u alkoholoziranom stanju, nakon čega će poduzeti potrebne korake.

Prema informacijama koje imamo 30-tak mlađih članova Armade, nakon izlaska iz vlaka počelo je bacati bengalke po zagrebačkom Glavnom kolodvoru.

Nekoliko baklji palo je ispod automobila, koji su u koloni stajali na cesti, te su ljudi u panici izlazili iz svojih automobila.

Navodno su i prolaznici, uglavnom mladići revoltirani takvim pona?anjem, baklje dizali s ceste i bacali ih na pripadnike Armade.

Izvor: Index.hr

Nije valjda River među njima? :lol: :lol: :lol:
Post #1412 · Oct 31, 2006, 5:23 PM
Nisam...
Ali procitaj malo clanak... clanovi armade izasli iz vlaka i bezveze poceli bacat baklje okolo :shifty: :shifty: a mladici revoltirani takvih ponasanjem su im ih vracali???? :roll: :roll:
Zao mi je malo mi to ne stima.. naime nismo se imali jos praksu sukobljavat sa glavnim kolodvorom i autima i gadjati sa ratobornim "slucajnim prolaznicima"
Post #1413 · Oct 31, 2006, 5:24 PM
vidis da ne posta... nadam se da su uspiejli oteti centar grada bojsima... :doh: zar vas to ne podsjeca na djecu iz ulice pal? borili su se za igraliste i sve je to bila igra dok netko nije poginuo... jebi ga... desava se, kazu navijaci; nismo htijeli, to nije bilo u planu...hehe. strasni argumenti...
Post #1414 · Oct 31, 2006, 5:25 PM
Opet pricas bezveze toliko si zaludjen navijacima da ti je promaklo da je clanak totalna nebuloza...
Post #1415 · Oct 31, 2006, 5:39 PM
:lol: :lol: :lol: :lol:
Post #1416 · Oct 31, 2006, 7:52 PM
Postoji i snimka na indexu, ciji autor, pri kraju svog uratka, dodaje: jebem vam majku tovarsku. Dakle sve snimke zaboravite, netko se igrao s arhivom, ili je netko samo idiot. Umjesto pametovanja o navijacima, ulovi se malo novinara koji sa ovakvim bombasticnim naslovima i lazima stvaraju hajku na navijace, sve radi malo bolje posjecenosti ili citanosti.
Btw. ovo je samo banalni primjer moronskog novinarstva, vjeruj mi, oko 80% clanaka o navijacima se pise sa izmisljenim cinjenicama jer su navijaci zatvoreno drustvo i one koji daju izjave za novinare smatramo idiotima; tako da... .. novine su ti krivo mjesto za informiranje o navijacima, mozes ispast samo tele koje pusi sve sto mu se proda.
Post #1417 · Oct 31, 2006, 8:10 PM
Za?to tovarsku ako igra sa dinamon? :eh:
Post #1418 · Oct 31, 2006, 8:50 PM
Zato jer samo dragi bog zna otkud je izvucen taj filmic... tiraza sine, eskluzivne slike...
Post #1419 · Oct 31, 2006, 8:51 PM
ma novinari i policija su sranje.. ka?en ja... pogotovo ovi drugi... :|
Post #1420 · Oct 31, 2006, 9:01 PM
Novinari su puno gori. Policija je skupina debila koji maksimalno nefleksibilno odradjuje ono sto im se kaze. A naredjuju im politicari koji moraju lijepo ispast u novinama da bi ljudi za njih glasali i tu se krug zatvara.
Post #1421 · Oct 31, 2006, 9:12 PM
Inače murija nije tako lo?a.. ali kad je utakmica u điru, to samo gleda di će? ne?to krivo napravit da te ispendreka...
onda gleda?.. pa ima nekih pojedinaca koji nisu zaslu?ili stajati na tribini.. ali to ne znači da 5-6 policajaca mora pendrekati 1 čovika
.. kod nas je jo? "ok" gleda san na jednoj snimci di su neki policajci uz italiji čovika uvatili izvan tribine.. (izgleda ka neki turist vrag zna) ispendrekali dok nije
prokrvaria.. i to njih 3-4 na njega... :lol: :lol: :lol: provati ću to naći
Post #1422 · Nov 1, 2006, 10:30 AM
ne znam... vjerovatno je u pitanju neka maxiurota protiv navijaca. imas pravo kada se ponasas antigonski, river. opisuju vas kao divljake samo da bi prodali vise primjeraka novina. bez brige, ja znam da ste vi dobri ljudi i da samo ocekujete se malo batinati u centru grada; vi ste moralni pobjedici u ovom strasnom okrsaju sa svijetom.
Post #1423 · Nov 1, 2006, 12:04 PM
DarBozji wrote:
ne znam...

Vidim.
Post #1424 · Nov 1, 2006, 2:09 PM
Meni je najjači onaj lik sa "hebem vam majku tovarsku" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nismo mi tovari, mi smo Primorci, Blitvari, Fiumani, Crveni...... ili kako nas već ono zovete sve
Post #1425 · Nov 1, 2006, 2:10 PM
Herri wrote:
Meni je najjači onaj lik sa "hebem vam majku tovarsku" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nismo mi tovari, mi smo Primorci, Blitvari, Fiumani, Crveni...... ili kako nas već ono zovete sve

srbi, srbi...
Post #1426 · Nov 1, 2006, 2:12 PM
River87 wrote:
[quote="Herri"]Meni je najjači onaj lik sa "hebem vam majku tovarsku" ? :lol: ?:lol: ?:lol: ?:lol: ?:lol: ?:lol:
Nismo mi tovari, mi smo Primorci, Blitvari, Fiumani, Crveni...... ili kako nas već ono ?zovete sve

srbi, srbi...[/quote]
e da da...... sjećam se sada, jučer s tekme :clap:
jebiga, u dinamu igraju samo pravi purgeri.... iz brazila i bosne :thumbsup:
Post #1427 · Nov 1, 2006, 2:19 PM
Moj river, moj river... Ti bi? komotno mogao biti ne?to kao Ratko Maček, nekakav glasnogovornik, nekakav Goebells koji bi uvjeravao da su incidenti posljedica lo?e karme, vi?ka ispu?nih plinova u zraku ili, naravno, zato ?to su oni drugi krivi.
Uostalom, ti prvo tvrdi? da navijači nisu incidentni, da su to iznimke, pa onda da su incidenti normalni kod navijača. To je simptom koji upućuje da nisi ba? načistu oko svog identiteta kao navijača. Ili da svjesno la?e? kako bi? zavarao one druge, onaj "ceo svet koji je protiv vas".
Post #1428 · Nov 1, 2006, 2:48 PM
Laky wrote:
Moj river, moj river... Ti bi? komotno mogao biti ne?to kao Ratko Maček, nekakav glasnogovornik, nekakav Goebells koji bi uvjeravao da su incidenti posljedica lo?e karme, vi?ka ispu?nih plinova u zraku ili, naravno, zato ?to su oni drugi krivi.
Uostalom, ti prvo tvrdi? da navijači nisu incidentni, da su to iznimke, pa onda da su incidenti normalni kod navijača. To je simptom koji upućuje da nisi ba? načistu oko svog identiteta kao navijača. Ili da svjesno la?e? kako bi? zavarao one druge, onaj "ceo svet koji je protiv vas".

Ne znam otkud ti to da sam ja ikad tvrdio da navijaci neincidentna skupina. To je glupost i svatko zna da navijaci znaju slozit tu ti tamo neku pizdariju i ne trebam mu ja da mu to kazem a kamoli da ga u to uvjeravam. Ja samo tvrdim da navijaci nisu dosli na zagrebacki kolodvor i poceli bacat bengalke po prolaznicima i njhovim autima, da ljudi nisu u panici bjezali iz svojih auta i da su veci neredi ujutro u autobusu na putu na faks/posao nego sto su jucer bili u zg. Takodjer ti da vidis 30 ljudi kako bezveze bacaju baklje (????!), ti bis kao slucajni prolaznik, dizao zapaljene bengalke (nije ih lako dizat bez da se sprzis, a i opasnost je da dobijes drugu u glavu dok se saginjes) i bacao na njih nazad? Ma daj, molim te... jebo vas index...

Ja samo tvrdim da clanak ne stoji, da je neboluza, a ti, u nedostatku bilo kojeg drugog izvora, ne smatras da ispadas lagano glup osudjujuci ljude na temelju napisa u novinama koji su ocito lazni? Btw. Za tvoju informaciju, od silnih prijetnji u tom clanku, nitko od nasih nije prijavljen, ni prekrsajno ni kazneno, ni po zakonu o SNNSB jer nije bilo elemenata, nitko nije bio alkoholiziran, nitko nije imao ni droge ni alkohola ni bengalki na sebi. To kaze policija. A ti i dalje citaj vijesti na indexu gdje je armada napala glavni kolodvor u zg i obracunala se sa autima.
Post #1429 · Nov 1, 2006, 2:59 PM
Index ureduju purgeri stoga nije tesko zakljuciti zasto su to ispisali.
Post #1430 · Nov 1, 2006, 3:27 PM
taz wrote:
Index ureduju purgeri stoga nije tesko zakljuciti zasto su to ispisali.

Mislim da tu vecu ulogu igra novinarski debilizam i senzacionalizam, nego regionalna pripadnost.
Post #1431 · Nov 1, 2006, 3:28 PM
Pa ja se ne povodim jednim člankom. Ali, idemo ovako, ukoliko su neredi sastavni dio navijačke kulture, čemu onda uvijek nekakvi demantiji? Uvijek je priča "to nisu napravili na?i pripadnici i mi to osuđujemo". Prvi dio je mo?da i točan, ali drugi nije sigurno. A i ti izgrednici sebe nazivaju Armadom, Torcidom, BBB itd., makar mo?da nemaju člansku iskaznicu. ?to to znači? To znači da svi znaju da su neredi sastavni dio navijačke kulture, a ipak navijačke udruge osuđuju takvo ne?to. Pa zar to nije licemjerno? Ono, ka?e?, to nisu učinili na?i članovi, ali mi nemamo ni?ta protiv jer su takvi neredi dio na?e kulture. A zbog čega licemjerje? Zato da bi navijačku subkulturu prihvatili unutar dominantne kulture. Time pada ona tvoja teorija da vas ne zanima ?to drugi misle o vama. Uostalom, jo? u osnovnoj ?koli se sjećam kako se Armada ?alila da je Grad ni?ta financijski ne poma?e, da nemaju prostorije itd.
Post #1432 · Nov 1, 2006, 3:49 PM
Laky wrote:
Pa ja se ne povodim jednim člankom. Ali, idemo ovako, ukoliko su neredi sastavni dio navijačke kulture, čemu onda uvijek nekakvi demantiji? Uvijek je priča "to nisu napravili na?i pripadnici i mi to osuđujemo". Prvi dio je mo?da i točan, ali drugi nije sigurno. A i ti izgrednici sebe nazivaju Armadom, Torcidom, BBB itd., makar mo?da nemaju člansku iskaznicu. ?to to znači? To znači da svi znaju da su neredi sastavni dio navijačke kulture, a ipak navijačke udruge osuđuju takvo ne?to. Pa zar to nije licemjerno? Ono, ka?e?, to nisu učinili na?i članovi, ali mi nemamo ni?ta protiv jer su takvi neredi dio na?e kulture. A zbog čega licemjerje? Zato da bi navijačku subkulturu prihvatili unutar dominantne kulture. Time pada ona tvoja teorija da vas ne zanima ?to drugi misle o vama. Uostalom, jo? u osnovnoj ?koli se sjećam kako se Armada ?alila da je Grad ni?ta financijski ne poma?e, da nemaju prostorije itd.

Pa ja nisam nista demantirao. Cinjenica je da se gore nesto desilo. Nesto sto nije za internet jer internet je dostupan i policiji (svi navijacki forumi se jako prate, pogotovo pred derbije, od strane policije) Sudionici toga nisu dali nikakve izjave za novine. Dakle clanak je rezultat price promatraca koji ne zna ni da su rijecani u pitanju nego im jebe mater tovarsku. Ja kao navijac ne osudjujem ono sto se desilo, jer ja znam sta se desilo. Da se gore stvarno dogodilo ono sto je index napisao da se dogodilo, ja bi prvi rekao da je to debilizam. Bakljama na aute i slucajne prolaznike? Debilana.

Dakle ako zelite preci preko ocito neistinitog i apsurdnog clanka i vjerovati da je to istina, onda imate pravo, ti gore su izgrednici, palikuce i huligani, i to je za svaku osudu.

Ako koristeci razum, sumnjate u neke od famoznih tvrdnji u clanku, pozovite se na vjerodostojnije izvore, kao policija, koja je utvrdila da nema prekrsaja, a ovih 33 preventivno zadrzala prema zakonu o SNNSB. Dakle sve je u granicama normale, kaze policija. A vjerujte mi da je bilo sta razbijeno ili osteceno pale bi sigurno prijave za remecenje javnog reda i mira. Dakle, nije bilo remecenja javnog reda i mira, nije bilo vrijedanja sluzbenih osoba kao ni opiranja privodenju. Preventivnom, koji po zakonu o SNNSB policija moze povest na bilo kome ako posumnja da je sklon incidentima.

A o odnosima s gradom sve najbolje, nije nam lako pronaci adektvantan prostor za sve aktivnosti a zaljenje je samo usmjereno na to da bbb recimo ima zestoku podrsku grada i ogromne prostorije, ne moraju cekati lijepo vrijeme da bi izradili koreografiju. grad nam je uvijek pruzao ruku i nikad se nismo zalili, dapace, neodgovornoscu svojih pojedinaca, izgubili smo 2 prostora, sad smo vec nekoliko godina uspjesno na jednoj lokaciji.

Btw. 90% autora clanaka o navijacima u nedostatku cinjenica, iste jednostavno izmisle.
Post #1433 · Nov 2, 2006, 1:36 AM
river, zar ne shvacas da laky ne pise o onom konkretnom slucaju? njegov je osvrt opce naravi. :thumbsup:
je li se navijaci medusobno tuku? rekao bih da da. je li to problem? ovisi. zakon kaze da je to zabranjeno. ali razumijem zasto je zanimljivo sibati se na cesti, nekako je partizanski... drugovi se nasli i obranili svoj trg od nemilosrdnih i zlih osvajaca (ovo se ne odnosi na clanak vec na ono vase "moramo se probiti do trga kroz kordon policije da bi pokazali da smo glavni i u tudem gradu" :shock: )...
Post #1434 · Nov 2, 2006, 11:44 AM
DarBozji wrote:
river, zar ne shvacas da laky ne pise o onom konkretnom slucaju? njegov je osvrt opce naravi. :thumbsup:
je li se navijaci medusobno tuku? rekao bih da da. je li to problem? ovisi. zakon kaze da je to zabranjeno. ali razumijem zasto je zanimljivo sibati se na cesti, nekako je partizanski... drugovi se nasli i obranili svoj trg od nemilosrdnih i zlih osvajaca (ovo se ne odnosi na clanak vec na ono vase "moramo se probiti do trga kroz kordon policije da bi pokazali da smo glavni i u tudem gradu" :shock: )...

Prihvacam tvoje cudenje, to natezanje i ulicnu tucnjavu ocito nikad neces ni shvatiti a kamoli prihvatiti, zamisli to kao neki extremni sport, gdje ljudi, puno vise od navijaca, izlazu zivote, samo radi adrenalina. Svodi se na isto, onaj trenutak kad pocne pumpati adrenalin kad se na ulici sukobi 50 ljudi po 25 sa svake strane i krene prvo lansiranje svega sta je pri ruci, i kad se potrosi municija ide se prsa o prsa. Od kad postoji hrvatska, takve tuce su na samom pocetku imale teske posljedice, (kao sto je tesko ranjavanje bbb-a Marijana Simica i njegovo dozivotna invalidnost) te je dogovoreno da se nece koristiti teski predmeti, nozevi i bilo sta sto moze ugroziti suparnika; jer na koncu nismo srbi da se koljemo oko zvezde i partizana, svi smo hrvati i stvar gubi smisao ako se pocnemo ubijat i sakatiti. I tako je i bilo do ovog uboda nozem u Osijeku, uglavnom je bilo nesto stete oko nas i par sivanja usijanih glava. Sukobi s policijom su apsolutna rijetkost u zadnjih nekoliko godina, nikome ne pada na pamet zaletiti se na vod interventne a otkad je alkohol u krugu stadiona zabranjem, iskristaliziralo se tko se morao napiti da bi se potukao a tko ce se potuc i trijezan i tko ce se "pametno" potuc a ne napast mrtav pijan drota na ulazu pred 10 njegovih i dobit i batine i prijavu.
Uglavnom posteno ste zapeli na bas taj oblik navijanja i bas tu karakteristiku navijaca, sto ne komentirate i sjetite me se kad se digne poruka, koreografija, setalica ili sl.? To vam nije interesantno?
Post #1435 · Nov 2, 2006, 12:33 PM
Recimo da sam ja jedna poprilično neugodna osoba koja voli prvo ispregledati sve ono ?to mi se čini problematično, lo?e i potencijalno opasno i dok se to ne rije?i ne mogu dalje sagledavati stvar. Vjerojatno me zato ljudi do?ivljavaju kao antipatičnu, sitničavu, dosadnu i nedru?tvenu osobu. :D
?to se koreografija tiče, ne znam previ?e ?to o njima reći. Kada sam odlazio na stadion, poku?avao sam se fokusirati na utakmicu, a ne na koreografiju, pijane ljude oko sebe ili one bukače koji svima jebu mater. Neke sam vidio na slikama ili televiziji, ima ih lijepih. Neke biste mogli staviti i na razglednice, ako jo? niste. Ima i onih političkih koje mi se ne sviđaju zato ?to sam drugačijih svjetonazora od tih udruga. Ali, nema veze. Ako ima? razglednice s koreografijama, kupit ću ih drage volje. :thumbsup: :D
Post #1436 · Nov 2, 2006, 2:29 PM
Bit ce mi zadovoljstvo da te upoznam i sa tim segmentom navijanja u koji se ulaze daleko veci trud od onog koji treba za nekom razbit njusku.

http://www.armada-rijeka.hr/slike/pu-ri%2006-o7%202-3d.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/navijaci7.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/ri-ha-26082006-18.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/rijeka-hajduk06-07-1.JPG

http://www.armada-rijeka.hr/slike/rijeka-hajduk06-07_0-1(9).JPG

http://www.armada-rijeka.hr/slike/rijeka-hajduk06-07_0-1(13).JPG

http://www.armada-rijeka.hr/slike/rijeka-hajduk06-07_0-1(4).JPG

http://www.armada-rijeka.hr/slike/ri-ha-26082006-1.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/05082008-ri-ki-6.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/rijeka-omonia%207.JPG

http://www.armada-rijeka.hr/slike/05082008-ri-ki-5.jpg

http://www.armada-rijeka.hr/slike/05082008-ri-ki-4.jpg

Ocekujem da pogledas sve slike, ipak sam si dao truda potraziti ti linkove. Vidis negdje politiku?

Btw. Video sa najboljim kore unazad nekoliko godina koliko sam ja aktivan. Moja produkcija.

http://www.youtube.com/watch?v=-vahvn5KPHk
Post #1437 · Nov 2, 2006, 2:50 PM
Koreografije su zakon...

Evo par s na?e strane...

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image

User posted image
Post #1438 · Nov 2, 2006, 2:53 PM
Vidim da si mi prvom slikom odmah vratio za onu poruku o nastanku kluba, navijacima i zvijezdi. :oops:
Objqsni ljudima u cemu se sastoji natjecanje i zasto je bas ta prva slika, naoko najobicnija, jedna od boljih s vase strane. Da ne moram sve ja pisati...
Post #1439 · Nov 2, 2006, 4:16 PM
Koliko znam (nisan iz Splita pa ne mogu reći da su mi informacije 100% točne) neko ko je blizak Armadi je zna
da će Armada digniti transparent "istok se trudi da kao zapad bude" pa je Torcida dobila tu dojavu i spremila
transparent "Mater van se trudi..."

Jeste otkrili ?pijuna? :eh:
Post #1440 · Nov 2, 2006, 4:36 PM
Spijuna nije bilo, samo hvalisavaca, koji nisu znali drzat jezik za zubima a netko krivi je nacuo informaciju. Dobro si cuo Mate, to je odgovor na nasu poruku, "istok se trudi da kao zapad bude" citat pjesme leta 3, protumacen na nas nacin. Torcida nam je digla "Mater vam se trudi" i poentirala nanijevsi nam nevidjenu sramotu. Naime provala poruke ili koreo je jedno od najbolnijih tocaka, jednako otimanju trasparenata. jos jedan dio navijacke s kojim ne znam da li ste upoznati.
Isto tako, bbb-i su torcidi provalili njihovu koreo sa derbija u splitu (najavljivanu kao nikad vidjenu, senzacionalnu - no budimo iskreni o tome su vise pisale novine nego sto je torcida govorila). Medjutim naivno oznacavanje tribine za lakse dizanje koreo nekoliko dana pred tekmu, nije promaklo "splitskim purgerima" koji su provalili koreo i javili u zagreb, a i ta sama koreo je dignuta uzasno, zbog privodjenja pola ekipe odgovorne za koreografije. Nije neki razlog, mi smo zbog murije morali odustati od koreo sad na cibaliji, koreo ne smije biti sjebana; ili je kako treba ili je NEMA.

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in