Nogomet

Replies: 1,696 Views: 240,603 Started: Aug 8, 2005, 12:26 PM Page 47 of 57
Post #1381 · Oct 25, 2006, 10:10 PM
Burke, obzirom da sam egocentričan, zahvalit ću ti u ime svih na tvojim informacijama! Ja sam tu riječ koristio u smislu čuvara religije.
E, Herri, Mađo je car! Nadam se da je jo? uvijek aktivan. Čak sam ga viđao kako tumara po Yamaha Shopu tra?eći gitaru. Onaj klavijaturist koji je svirao s njim je ne?to neopisivo. Pola sata nam je, gotovo plačućim glasom, govorio: "Oni mene tjeraju da sviram estradu, Severinu, Gra?ka...ali ja to ne mogu. Jednostavno ne mogu. Ka?u mi: Neće? dobiti pare! Radi ono ?to ti se ka?e! ali ja to ne mogu". Mislim da nikoga nisam častio s takvim ?arom kao njega. :lol:
Post #1382 · Oct 25, 2006, 10:15 PM · edited Oct 25, 2006, 10:28 PM
Laky vs. River87 - (primaju se oklade ko ce dobiti debakl: omjer Laky, 1:20 omjer River87 1:30)- uplate u zalogajnici "Rupa".

Ja mislim da bi do slicnog sukoba dosli moj stric Dino (inace socialni radnik po struci ali bavi se svime i svacime, u zadnje vrijeme uzgojem ne?pricane metvice i matičnjaka za proizvodnju čaja i tinktura) i Darvin, ili svi koji se bave istra?ivanjem svemira. Ovo ljeto samo bio kod njega na farmi pomagat, i u par navrata mi je iskazao svoje stajali?te o teoriji evolucije i austronautima:

1."Pa kako mo?e čovjek nastati od majmuna!?! Pa koji je tabi kurac!?! Ma kakvi jebeni srodnici s majmunima!?! (nakon cega je izmolio nekoliko molitvi u moje ima da mi bog oprosti).

2. "Zamisli ti koliko se danas sranja de?ava po svijetu a oni kreteni idu u svemir! Pa koji kurac imaju radit u svemiru, koliko oni potrose sredstva za te gluposti a ljudi oko nas nemaju sta jest! Pa jebo ih svemir!!!"

ili slicno....

Mislim da tu nema neke jedne istine, jednostavno svaki covjek vjeruje u neku svoju istinu, proektira neki svoj svjet, ima svoje interese, i nisam uopce siguran zasto bi trebala postojati vjera u samo jednu istinu ili te?nja da se jedan dan takvo nesto u potpunosti spozna. Sta bi se desilo da do toga jednom i dodje? Da li bi to bio kraj svijeta, raj na zemlji, pocetak novog univerzuma? Po meni se čovjek ne bi trebao opterećivati tako zamr?enim idejama u svom kratkotrajnom ?ivotu, osim ako naravno to silno ?eli ili misli da ga takvo nesto veseli, ispunjava, cini sretnim i ako time pridonosi nekakvom boljitku ljudi koji ga okruzuju (a da nije na ustap drugih). Od svega treba uzeti po nesto, po mogucnosti dobro i pozitivno i propagirati drugima, naravno uz potpuno postivanje slobode izbora i slobode misljenja.
Post #1383 · Oct 25, 2006, 10:28 PM
i nisam uopce siguran zasto bi trebala postojati vjera u samo jednu istinu ili te?nja da se jedan dan takvo nesto u potpunosti spozna. Sta bi se desilo da do toga jednom i dodje?

Ovo su izvrsna pitanja. Uglavnom, mnogi smatraju da čovjek ne mo?e doseći tu konačnu spoznaju. Pozivaju se na Heisenbergovo načelo neodređenosti i Goedelov teorem nepotpunosti.
Post #1384 · Oct 25, 2006, 10:28 PM
postoji samo jedna istina... a to je Bozja istina... i jos nesto, bogohulno je usporedivati neki sugavi dres kojeg nose i prasci i psi sa svetim artefaktima. ma sram vas bilo...
Post #1385 · Oct 25, 2006, 10:32 PM
Svatko odlucuje sta je njemu sveto, jer dokaza da bog postoji nema, niti postoji fizicke razlike izmedju kipa koji je isklesao neki klesar u hrvatskoj i onog artefakta u vatikanu... dakle drzi se svojih svetinja i ne nameci ostalima niti ne vrijedjaj tudje svetinje...

Btw. samo si ti falio da se upotpuno dojam rasprave...
Post #1386 · Oct 25, 2006, 10:34 PM · edited Oct 26, 2006, 6:11 AM
postoji samo jedna istina... a to je Bozja istina... i jos nesto, bogohulno je usporedivati neki sugavi dres kojeg nose i prasci i psi sa svetim artefaktima. ma sram vas bilo...

Ha,ha,ha! Long time no see, ili po na?ki - dugo te ne bija?e u na?im krajevima! Čujem da si se preselio?
Post #1387 · Oct 25, 2006, 10:53 PM
preselio se... sada sam blize barufi a tazu vidim dnevni boravak...hehehe

river 87
nikome ja ne namecem nista samo kazem da je jedino Bozja istina apsolutna...
Post #1388 · Oct 26, 2006, 6:52 AM
Pojam Bozja istina nije mi poznat. Zao mi je.
Post #1389 · Oct 26, 2006, 7:59 AM
Laky wrote:
Pa, ne vjerujem da osuđuje tebe kao osobu, već preko tebe vrijednosti i stajali?ta subkulture kojoj pripada?. Vidi?, ti za sve ka?e?: "Nisam to ja, ja to nikada ne bih" i sl., ali činjenica je da su takvi stavovi i takve radnje konstantno prisutni, pa i pre?utno odobreni od strane pripadnika navijačkih subkultura. Pa kad ne?to traje već desetljećima postavlja se pitanje: zar je moguće da su sve to slučajnosti i iznimke? Nije li vjerojatnije da je riječ o dominantnim obrascima pona?anja?

Situacija je sljedeca. Svaku navijacku skupinu cine ljudi nevjerojatno spektra obrazovanja i zanimanja. Da odmah u startu pobijemo trvdnju da su navijaci klosari i slicno. Sve i jedan covjek s kojim ja usko suradjujem je na fakultetu, imamo pravnika, imamo ljude sa visokom skolom iz australije, imamo i kuhare, i sljakere, spektar je ogroman i bez ogranicenja. Dakle ljudi svih vrta se pronalaze u toj, zasad nedefiniranoj navijackoj subkulturi.
Ti ljudi su lokal patrioti, vole ovaj grad, pa tako i vole klub koji prestavlja taj grad u drzavi i u svijetu sto se tice najbitnije sporedne stvari na svijetu. Dakako neki imaju i daleko dublje veze sa Kantridom ali recimo da su vecina ljudi koji svoju ljubav prema zavijacaju iskazuju podrskom lokalnog nogometnog tima. Necu vam prodavti price o ljubiteljima nogometa jer se nogomet kod nas davno vise ne igra, ovo je nesto sto lici na nogomet ali lijepog nogometa nije se vidlo godinama.
Nazad na pricu, ti ljudi kako prate svoj tim na domacim utakmicama, prate ga i na gostujucim. To im daje priliku za druzenje, silna zajednicka putovanja u svaki kraj lijepe nase, doslovno avanture (kad se ostane u osijeku bez lipe pa se 2 dana vraca doma i sl.). Nakon toga nastaje potreba sto bolje prezentirati svoj grad. Tada se radi na udarnim koreografijama, grupa ljudi gubi po cijele noci da bi napravila nezaboravan vizualan izgled te tribine, da bi bilo nesto prejebeno, nesto ugodno oku. Od ostalih ne treze nista, ni kune za trud i silne izgubljene noci (kad su mogli biti sa cura, uciti, napijati se, razbijat kase po kafanama) traze samo da se pobrinu za audio dozivljaj i da upotpune ono lijepo oku sa navijanjem od kojeg ti prolaze trnci. kad je to postignuto, onda se javlja pitanje rivaliteta. Naime druge navijacke skupine teze istome i uvijek ce probati u koreografiji nadjacati protivnika, nadglasati ga, i samim time poniziti dokazati svoju snagu.
Taj rivalitet kod vecine navijaca nije mrznja nego natjecanje, vjecna borba.
Nadalje, onaj dio manje ugodan za neke.... navijaci takodjer teze i povisenom adrenalinu,malo uzbudjenja ne skodi nikom te je postao obicaj da domaca navijacka skupina "cuva grad" a gostujuca mora naci nacin "da probije" u grad jer su svi vazniji ulazi pod kontrolom policije. U slucaju da gostujuci to uspijevaju, dolazi do okrsaja izmedju jezgra navijackih skupina koji su od rano ujutro u gradu i dobrog lupanja. Ljudima se to ne svidja , ljudi se boje, ali ja vam garantiram da u takvim obracunima nije najebo nitko tko to nije htio, naime oni su namjerno izbjegli policiju da bi usli u grad i pozicionirali su se negdje i cekaju nas napad. Ako oni dobiju po glavi, to su tocno i trazili, ako mi dobijemo po glavi, to je nevidjena sramota, jer su nam pokazali da nismo "gazde" nii u svom gradu. U takvim obracunima nikad nije bilo teze ozljedjenih i mrtvih, poneka rasjecena glava, dve tri masnice i velika materijalna steta. Jebiga steta je neizbjezna, ali to je isto dio navijackih obicaja i nitko ne bjezi od toga.
Problem nastaje kad se navijackoj skupini pridruze destruktivni pojedinci, koji nisu tamo da bi zastupali grad i sebe u dobrom i u losem, nego su tamo samo da bi razbijali, pretukli , poslali na intenzivnu i uboli nozem ili zapalili auto... Takvi su rak rana navijacke skupine jer su sposobni u nekoliko minuta, unistiti reputaciju fer navijaca i pretvoriti cijelu pricu o navijacima u nesto javnosti degutantno. I ne samo javnosti nego i svakom navijacu koji drzi do sebe.
Sad mala digresija da bi mogao lakse nastavit sa pricom
(navijaci u hrvatskoj iako tvrde da su apoliticni, da ih politika ne zanima (sto je i moj stav) te da politika i sport ne idu zajedno, ipak teze desnoj orijentaciji. Razlog je razumljiv, uz policiju, prvi na frontu su bili pripadnici navijackih skupina, koji su osjetili potrebu da obrane svoj dom i sva ona mjesta koja su prosli na svojim gostovanjima, svaki komadic hrvatske. kako je to islo preko hdz-a mnogi su im ostali vjerni a i cinjenica je da su oni vodili nastanak hrvatske. koliko god to nekima ne pasalo.)
Nakon rata nakon teskih nereda na reprezentaciji (jer ako zastupas svoj grad, red je zastupat i drzavu u svijetu) 1997 na Danskoj u Splitu gdje su se splicani i purgeri pobili skoro, dogovoreno je da je reprezentacija svetinja, i da sve navijacke razmirice, kad igra reprezentacija, moraju biti privremeno zaboravljene i sve grupe se moraju ujediniti i dati zajednicku podrsku hrvatkoj.
Medjutim pojedincima, koji su vodeni mrznjom a ne natjecateljskim duhom medju navijacima, to nikad nije odgovaralo, i na repki je uvijek bila zategnuta atmosfera, ali medjusobno postovanje je postojalo i bilo kakav napad na drugu skupinu na repki, najzesce se kaznjavao i svaka skupina je to cistila pocevsi od svojih redova.
Medjutim upravo traje velika kriza navijaca: Na Andori (pred englesku) u zagrebu, skupina mladica, koji se definiraju kao podgrupa bbb-a otela se kontroli i napala je i tesko ozljedila pripadnike torcide, u klasicnoj sacekusi, degutatnoj bilo kojem navijacu koji drzi do reprezentacije. Iako su bbb tvrdili da su kaznili pocinitelje, uskoro je postalo ocito da pocinitelji ne samo da nisu kaznjeni nego su skupili i pristalice ni torcida nije htjela prec preko andore, pa su se desili neredi na Engleskoj, gdje je srusen ogroman trud navijaca kroz 10 godina mira na repki, medjusobnog pomaganja u kriznim situacijama... naime u francuskoj, kad su nas napali nozevima, svi navijaci iz svih skupina pomagali su svima, nitko te nije pitao otkud i sta si, bili su to dani ponosa...
Zadnji incident, ponovo u reziji bbb-a; nakon sto su porazili domace kohortase, uzeli im slove kao trofeje, nastavili su svoj rusilacki pohod i dokazivanje snage izivljavajuci se na pojedincima u ogromnom broju. na koncu bbb je napadnut nozem, uspjeli su svladat napada, no tada cine glupost koja ce otvoriti pandorinu kutiju, ubadaju nozem savladanog napadaca 2 puta. Zlocin iz mrznje, tu pada sve u vodu, cijela prica dosad, i navijaci postaju najobicnija gamad, ubojice u ocima javnosti. Uzas. istini za volju, meni je doslovno zlo vec nekoliko dana od tih dogadjanja, i trazim opravdanja a znam da ih nema, cijela prica o "branjenju grada" o predstavljanju grada, lokal patriotizma, pada u vodu ako netko pogine. Tada to nije rivalitet, tada je to cista mrznja meni potpuno strana jer ne mrzim nikoga zeljan sam samo malo dobrog lupanja, nadmudrivanja sa murijom, i putovanja sa prijateljima.
Ovaj ce ubod sad povuci posljedice, razno razni pojedinci bez mozga, koje nase zajednistvo i osjecaj pripadnosti cesto privuce, mogli bi na to reagirat i sami naoruzavanjem i tada to ne vodi nigdje. Druga stvar je i policijska represija, koji smo si sami montirali na vrat. Zlo mi je kad cujem navijaca kako pizdi da ga murija maltretira. Normalno da ga maltretira kad navijaci nisu spremni sami rijesiti se problema iz svojih redova. Ne opravdavam, ali shvacam zasto policija djeluje maksimalno represivno, i necu se bunit na njih dok ne pocistim u svom dvoristu.

Dakle to su negativne strane, one gore su pozitivne strane, sa hrvatskom reprezentacijom, prosao sam i berlin i livorno i basel, gradovi u kojima nikad ne bi bio da nisam navijac. Sa Rijekom sam prosao malo austrije, sloveniju, i cijelu lijepu nasu.
Prosao sam to sa prijateljima s kojima sam dijelio dobro i zlo, predstavljali smo svoj grad u dobrom svjetlu, a nekad bismo zajebali i sllozili neku pizdariju ali eto desi se. Odbijam generaliziranja, ima govana medju nama, a bogami pogledajte i vi svoju okolinu pa mi recite da je kod vas super.

Nisam sklon ni djeljenu misljenja mase a ne volim djelovati u masi jer je ne mogu kontrolirati, uostalom, navijaci se rijetko krecu u masi, suprotno uvjerenju nekih, navijaci nisu svi sa istim mentalnim sklopom, dapace, postoje gadne trzavice i unutar nas samih i ja mogu reci da postoje ljudi s kojima nikad ne bi otisao na gostovanje, iako smo oboje clanovi Armade.
Post #1390 · Oct 26, 2006, 9:04 AM
Zaista si se potrudio. Eto, hvala ti na tome! Kritizirat ću te kasnije, predvečer. :clap: :twisted:
Post #1391 · Oct 26, 2006, 9:12 AM
river, lijepo si to napisao... procitao sam cijeli tekst i slazem se da ste alfa i omega na stadionu. i sto se estetike tice i atmosfere. jedino mi nije jasna vasa uloga van stadiona. zasto bi ja trebao trpiti vase probijanje i branjenje grada. zasto bi to trebao tolerireti? mislim da je to i zakonom zabranjeno... pitaj tvog armada pravnika, vjerovatno ce znati. i jos nesto: vi ne predstavljate grad. ne predstavljate grad jer mi "civili" vas nismo izabrali da nas predstavljate.
Post #1392 · Oct 26, 2006, 9:13 AM
i jos nesto. tesko mi je definiriati navijace kao pripadnike subkulture...
Post #1393 · Oct 26, 2006, 9:26 AM
river:
Gade mi se ljudi poput tebe koji generaliziraju i izvrcu informacije i time vredjaju diretno moj trud i sve noci provedene na izradu koreografija, silne petka dok si se tebi slincni opijali, grupica entuzijasta je radila do 7 ujutro zastavice, poruke i sl.

ma nitko ne generalizira... ti si vjerovatno najbolja osoba na svijetu i dajes svog sebe u izradu koreografija, poruka i sl. svaka ti cast. ali najbolje od svega je to sto u tvom postu ja ispadam alkos a vi, armada, skupina maloljetnih djecaka koji izraduje kolaz slikice. mislim da slika nije takva. ja se petkom ne opijam (eventualnom srijedom, cetvrtkom i subotom) a vi ste sigurno odrasli i zreli ljudi koji svome entuzijazmu vole priloziti i par galona vina i pive.
Post #1394 · Oct 26, 2006, 9:36 AM
Istina je da nitko nije duzan trpiti pizdarije po gradu ali navijaci su takvi, i to ne od jucer i to nije tajna. Mozda krivog pitas, mislim da bi tvoje pitanje moglo biti upuceno policiji koja to tolerira. Nemojmo se zavaravati, imaju samo o meni tone i tone snimljenog materijala, nekoliko puta su nas tjerali da drzimo osobnu kraj lica i onda nas snimali kamerom, a da ne spominjem da svaki tjedan imaju 90min. novog materijala i da nas sve znaju, i da hoce, eliminirali bi nas SVE u roku od keks, pa daj budi ozbiljan, u onim neredima kod macka kod erste, tamo ima 20 kamera sto od rijeka prometa, sto od banke , sto od ljekarne. Policija ne provodi zakon jer je neobrazovana i puna cobana koji samo znaju mahat pendrekom. Njima uputi pitanje zasto to toleriraju, mi samo koristimo situaciju. Kao sto rekoh, nikad nisam tvrdio da su navijaci andeli.

Mi predstavljamo grad a kad pratimo repku, mi itekako predstavljamo drzavu i cijeli svijet ne gleda samo utakmicu, pozorno se prate i tribine, tako da nisu u pravu, htio ti ne htio, o nama se pise, kad slozimo pizdariji onda su hrvati huligani, kad otpjevamo himnu ko na tekmi protiv brazila, onda cijeli svijet prenosi da hrvati imaju najbolje navijace. Dakle kao sto decki na teru predstavljaju klub iz grada iz kojeg dolaze, tako i mi predstavljamo ljude iz tog grada. Ne sluzbeno ali mediji nas tako dozivljavaju i to prenose. Uostalom kad mi slozimo kukasti kriz cijela hrvatska je kaznjena; dakle ipak smo dio svega toga.

Mogu shvatiti, da ti je tesko definitirati navijece kao pripadnike subkulture, ali tu bi moda pomogla definicija subkulture koju bi mozda laky mogao iskopat pa da rijesimo i to pitanje...
Post #1395 · Oct 26, 2006, 9:40 AM
DarBozji wrote:
river:
Gade mi se ljudi poput tebe koji generaliziraju i izvrcu informacije i time vredjaju diretno moj trud i sve noci provedene na izradu koreografija, silne petka dok si se tebi slincni opijali, grupica entuzijasta je radila do 7 ujutro zastavice, poruke i sl.

ma nitko ne generalizira... ti si vjerovatno najbolja osoba na svijetu i dajes svog sebe u izradu koreografija, poruka i sl. svaka ti cast. ali najbolje od svega je to sto u tvom postu ja ispadam alkos a vi, armada, skupina maloljetnih djecaka koji izraduje kolaz slikice. mislim da slika nije takva. ja se petkom ne opijam (eventualnom srijedom, cetvrtkom i subotom) a vi ste sigurno odrasli i zreli ljudi koji svome entuzijazmu vole priloziti i par galona vina i pive.

Naravno da slika nije takva, ali sta si ocekivao da cu ti napisat nakon sto si me izvrijedao? Napad na rumunje? Kakve su to kretenarije? Covjek me napao izvijacem za ispitivat struju u autu , ja sam se obranio i to je napad? Nemoj ti pretjerivati pa necu ni ja.
Post #1396 · Oct 26, 2006, 10:15 AM
"Subkultura je skup normi, vrijednosti i obrazaca pona?anja ?to razlikuje grupu ljudi od ostalih članova dru?tva.(...) Kad su, međutim, vrijednosti, norme i stil ?ivota neke grupe u potpunom raskoraku i proturječju s kulturom ?ire dru?tvene zajednice, govorimo o kontrakulturi (npr. pankeri, hipiji itd.)."
Il mio professore Nenad Fanuko
Post #1397 · Oct 26, 2006, 10:51 AM
Laky wrote:
"Subkultura je skup normi, vrijednosti i obrazaca pona?anja ?to razlikuje grupu ljudi od ostalih članova dru?tva.(...) Kad su, međutim, vrijednosti, norme i stil ?ivota neke grupe u potpunom raskoraku i proturječju s kulturom ?ire dru?tvene zajednice, govorimo o kontrakulturi (npr. pankeri, hipiji itd.)."
Il mio professore Nenad Fanuko

Nevezano za tvoj post a vezano za krizu na navijackoj sceni, koja se uglavnom odvija kod bbb-a a posljedice ce trpiti svi: (post sa bbb foruma)

"Grupa nam je u rasulu, ne zna se ko pije, ni ko plača. Argumenti?

- bakljada u Auxerreu. Dinamo krene napaljen kao rijetko kada, vidi se ?elja za pobjedom/prolazom. Slučaj baklje, svi smo vidjeli ?to se de?ava. NITKO ne zna razlog za bakljadu / prekid utakmice.
- pikanje u Osijeku. Nebitno je ko je kriv, i čiji je no?. Ne trebam obja?njavati, navijači koji dr?e do sebe i do navijačkog kodeksa ne upotrebljavaju no?eve. NIKAD i ni pod kojim okolnostima.
- jučera?nja tekma, ?ibenik. Baca se baklja u teren, proma?uje Lončarića za koji centimetar. HEJ, SKORO JE POGOĐEN GOLMAN DINAMA!!!!!!!!!!!!!!!!! Ili ne navijamo za Dinamo pa nas boli Q. "Opravdanje" je da je bacač bil pijan??? shocked Da ima reda na tribini (a furamo se da je sjever NAVIJAČKA tribina), ne bi takve gluposti pale na pamet ni u ludilu nikome. Bez obzira na promile.....
Ima li neko da misli kao ja?"

Jedan smisleni odgovor na taj post:

Razloge ćemo najbolje sagledati ako usporedimo dana?njicu i situaciju prije recimo 5, 6 godina...

1.
Prije nas je i?lo u prosjeku 150 na gostovanju, svi su se znali, pa opet je bilo međusobne mr?nje i podmetanja.
Sad nas ide 500-600 u prosjeku na gostovanja, na domaćim tekmama je razlika jo? veća, jo? smo brojniji. Navijanje se nakon kraja 80-tih opet vratilo u modu u Zagrebu i na sjeveru ima pun kurac nekih instant huligana.

2.
Prije podgrupe nisu postojale, ali je grupa i prije bila itekako podijeljena. Znači podgrupe nisu nikakakav razlog za anarhiju. Na stranim tribinama imamo ne pogrupe, nego čak različite GRUPE na istoj tribini, pa opet uglavnom vlada red. Nekad dođe do međusobnog sukoba, ali nikad nije anarhija i sigurno neki balavci ne rade poteze na vlastitu ruku!!!

3.
JEDINI Razlog je nedostatak hijerarhije. Bez obzira na jo? veću podijeljenost prije je ipak bilo hijerarhije pa nekom klincu na pamet ne bi palo radit prvi sranja niti se isticat i poduzimat akcije tipa prebijanje tovara na repki na svoju ruku.
Klinci misle ako su imali 5 huliganskih akcija da su neke face. A sve to zajedno kaj su oni pro?li u par godina je nula i goli kurac prema neredima u biv?oj Jugi koji su se de?avali svakih par kola...

Vezano za tvoj post, postoji nepisana norma pravila koji ti mogu sazeti ako te zanima, tice se upravo ovih slucajeva sa nozevima, na repki, na odnosima prema igracima, upravi i policiji. S obzirom da ti ocijenjujes igru na terenu a mi nadmetanje na tribini, mogli bi reci da imamo zasebne vrijednosti a pracenje nepisanog kodeksa navijaca mogao bi biti obrazac ponasanja, koji je eto ozbiljno ugrozen ovih dana... Stil zivota... bas mi je drago da ti to napisao jer mi interno definiramo pripadnost navijackoj skupini kao "nacin zivota". Rijetki su oni koji ce dati do 200-300kn svaki tjedan da odu na gostovanje, oni koji ce srijedom pobjec s posla i riskirat otkaz, otici radje na finale kupa nego polagati kljucan ispit za godinu faksa. To su navijaci, njihov nacin zivota i stvarno smatram da ispunjavamo sve uvjete za subkulturu. ispravi me ako grijesim.
Post #1398 · Oct 26, 2006, 11:03 AM
Ma, ne, ne. Nema problema. Ja sam vas prihvatio kao subkulturu. A svoje mi?ljenje o tim i sličnim subkulturama sam već izrazio, a ti si ga podosta i potvrdio izjavama "Istina je da nitko nije duzan trpiti pizdarije po gradu ali navijaci su takvi, i to ne od jucer i to nije tajna." To znači da vi imate svoje vrijednosti, koje ja ne mogu prihvatiti, i mislim da biti dio takve subkulture i nije ne?to s čime se mo?e? ponositi.
Ali, ti misli? suprotno i ?to sad. To je već subjekivno pitanje.
Post #1399 · Oct 26, 2006, 1:07 PM
Laky wrote:
Ma, ne, ne. Nema problema. Ja sam vas prihvatio kao subkulturu. A svoje mi?ljenje o tim i sličnim subkulturama sam već izrazio, a ti si ga podosta i potvrdio izjavama "Istina je da nitko nije duzan trpiti pizdarije po gradu ali navijaci su takvi, i to ne od jucer i to nije tajna." To znači da vi imate svoje vrijednosti, koje ja ne mogu prihvatiti, i mislim da biti dio takve subkulture i nije ne?to s čime se mo?e? ponositi.
Ali, ti misli? suprotno i ?to sad. To je već subjekivno pitanje.

Tvoje misljenje stoji, dapace dijeli ga vecina stanovnistva, nikom nije interes gledati 40 ljudi kako se gadjaju stolicama, bakljama, bocama i nakon toga se fizicki sukobljavaju. No zato i tvrdim da se radi o subkulturi, radi se o jednom od nacina dokazivanja medju navijacima, koji nisam izmislio ni ja, ni hrvati, to smo pokupili od engleza, kao sto smo do njih pokupili i casual style i sl. Dakle uz sve pozitivno sto radimo treba biti fer i sagledati i taj akpekt, koji je manje ugodan za prolaznike. No odgovorno tvrdim da rijetko tko najebe a da to i sam ne zeli, sve i jedan navijac koji se probio u grad izbjegavajuci policiju nada se upravo takvom obracunu a mi se nadamo da ce netko od njih uspjeti proc. Porazbijane izloge pokrije osiguranje, uzarene glave se pokrpaju na hitnoj i idemo dalje. Naravno da se zna desit sranje, i da dobije po glavi netko tko se tamo slucajno zatekao ali to su stvarno rijetki slucajevi. I opet se vracam na tocku da to drustvo ocito tolerira jer se sve zna, a nista se ne poduzima. Policija vrsi represiju umjesto preventive i to obicno nakon sranja i cak i ako represijom dodju do nekih rezultata izjebe ih pravosudje jer je izbjegavanje prekrsajnog kaznjavanja danas pickin dim ako imas imalo soli u glavi.
Sve sto spada izvan takvih obracuna a ukljucuje "cakijanje", paljenje prijevoznih sredstava, sistematsko razbijanje, pickasto sprejanje suzavcima, nije u navijackoj domeni i svi navijaci koji drze do sebe ce ga obilazit u sirokom luku i ako dodje do toga, automatski se ogradit od pocinitelja, kao sto rekoh, neke stvari su i iznad bilo kakve subkulture a to i ukljucuje tudji zivot.

Na kraju, u pravu si, vecina ljudi, ovakve stvari ne smatra necim cime se treba ponositi no... nije li karateristika subkultura da ih ne jebe previse misljenje izvana?
Post #1400 · Oct 26, 2006, 6:53 PM
pa si gadao konobara cikom ? ?pa nisam imao pojma da ima? ovako pametne misli i zna? tako dobro objasnit stvari

Nisam ni mislio Laky ti koji si ovako "miroljubiv" po prirodi da si to napravio (samo kad se sjetim ispred zone sumraka ?:twisted:)

Vi niste normalni sa tim kilometarskim postovima, nego Dario sta si mi postao susjed, pa dje si ba zvat cu te sutra iliti mene, da se nadjemo da se cujemo, kad si slobodan popodne, jebo vas led. ?Idem se napit jer me cinite tuznim, pa mislio sam da ste se opametili malo, bar vi skolovani filozofi. ?Samo nesto serete, a i ti Boki ces me cut, seres po Rijekinom dresu ?:snooty:.
Ufff.... Nadam se samo da me nece sutra bolit glava, imam neke papire za rijesit i moram na groblje, bit cu u bedu i ima da se ponasas kulturno i fino, jel jasno B.
Kao sta je rekao nas glavni a.k.a Mesic; "Ja bih najradije sve to isamarao"
Ajde Pozz.
Post #1401 · Oct 26, 2006, 8:46 PM
Taz, ?ao mi je ?to si tu?an. Ipak, dobro znamo da te nikad ne treba dvaput zvati kad je alkohol u pitanju. Zato, stand back. Ja sam relativno miroljubiva osoba. Izuzetno me ?ivcira nečija drskost, kada se netko pona?a dominantno i naduto, pogotovo ako je uz to i glup, ali nekoliko zadnjih puta sam se uspio vrlo dobro kontrolirati i čak nastaviti dijalog s takvim osobama. Ono ?to se dogodilo kod Zone sumraka poprima neke mitske proporcije. Uglavnom zbog tebe koji to potpiruje?. ?to se tamo dogodilo? Ja i ti smo se potukli s trojicom kvazifaca. Oni su pro?li gore od nas. Bili su drski, psovali su nas ničim izazvani i provocirali. Ja sam bio u depresivnom stanju koje se u trenutku pretvorilo u ljutnju. Ti i ionako ima? kratak fitilj u takvim situacijama. Eto, sve je zavr?ilo dobro. I ta situacija nije ne?to s čime se ponosim. Niti mi takva reklama ne?to znači. Zato, ostavimo to. ?to se mene tiče, sljedeći put mo?e? pričati da si se ti sam potukao s trojicom, neću ti zamjeriti.
Post #1402 · Oct 29, 2006, 9:22 AM
mogli bi danas na nogomet... sta kazete?
Post #1403 · Oct 29, 2006, 6:37 PM
tekma je odigrana... ekipa laky, dman, taz i barufa su nas cak 2 puta nadmocno pobijedili... bravo!
Post #1404 · Oct 29, 2006, 7:04 PM
E moj Boki...

Pa nisi valjda skampe jeo, pa nemoj da ja moram dolazit :lol: :lol:
Post #1405 · Oct 29, 2006, 7:18 PM
Laky :thumbsup:
Post #1406 · Oct 29, 2006, 8:05 PM
SPLITSKA je policija prije, tijekom i za vrijeme prvenstvenog susreta između Hajduka i Međimurja na Poljudu, uhitila ukupno 30 navijača, pripadnika splitske Torcide.

Najstarija navijačka skupina u Hrvatskoj u subotu je proslavila svoj 56. rođendan, pa su tijekom cijelog dana njezini članovi bili u iznimno dobrom raspolo?enju.

Sedmorica Torcida?a privedena je zbog ometanja prometa u okolici poljudskog zdanja. Oni su, naime, malo pretjrali sa slavljem, legi na cestu te blokirali promet. Preostali od 30 privedenih navijača poku?ali su u alhoholiziranom stanju ući na stadion, javlja Radio Dalmacija.

Izvor: Index.hr
Post #1407 · Oct 29, 2006, 8:09 PM
User posted image

User posted image

User posted image
Post #1408 · Oct 30, 2006, 6:08 PM
Srecan Rodjendan! :clap: :thumbsup:
Post #1409 · Oct 31, 2006, 10:21 AM
sretan rodendan... najzanimljiviji je onaj neizostavni transparent "uprava odlazi".
Post #1410 · Oct 31, 2006, 11:48 AM
DarBozji wrote:
sretan rodendan... najzanimljiviji je onaj neizostavni transparent "uprava odlazi".

:lol: :lol: :lol: :clap:

Sign in to reply

Replies are available for existing members only! For now 😅

Sign in