Nogomet

Replies: 1,696 Views: 240,600 Started: Aug 8, 2005, 12:26 PM Page 50 of 57
Post #1471 · Nov 4, 2006, 3:39 PM
Evo zanimljivog clanka samo vezano za bbb, dakle sve se zna, a drustvo to tolerira. Zasto?

GRADONAČELNIK ZAGREBA I NAVIJAČI DINAMA JAVNO SE VOLE I KAD POTONJI PALE, VRIJEĐAJU I OZLIJEĐUJU
BBBB bandićev bad blue boys
Dinamovim navijačima gradonačelnik je osigurao prostor u samom centru grada, u Dra?kovićevoj ulici, gdje se kvadrat poslovnog prostora plaća ?suhim zlatom?. Uvijek spreman kupiti glasove uslugama i financijskim donacijama iz zagrebačkog proračuna, Bandić je Bad blue boysima i financijski izlazio u susret. Pro?le godine u srpnju darovao im je 50 tisuća gradskih kuna, ne pitajući se u koju svrhu će biti namijenjen gradski novac. Dio ove Bandićeve donacije tako je zasigurno zavr?io na atletskoj stazi maksimirskog stadiona, u vidu upaljenih, pa bačenih baklji

pi?e ladislav tomičić
Unatoč nasilni?tvu, redovitim uvredama i vandalizmu Dinamovih navijača, stvar jo? uvijek funkcionira onako kako su je zamislili nasilnici iz navijačkih redova, odnosno kako su podr?ali populističko-politički akteri javnog ?ivota metropole ? ?i kolcem i lancem i bokserom u glavu?Mi smo Bad blue boysi, čuvari zagrebačke časti, Katoličke crkve i Hrvatske?. Riječi ove pjesmice koja se redovito mo?e čuti na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona pokazuju kako sebe do?ivljavaju navijači zagrebačkog Dinama, među kojima već niz godina djeluje organizirana skupina mladih ljudi sklonih rasizmu, nasilju i vandalskim ispadima. Sudeći po nasilničkim i drugim ispadima koje su producirali u posljednje dvije godine, Bad blue boyse, točnije navijačku jezgru ove skupine koju sačinjava stotinjak ljudi starih između 17 i 30 godina, s pravom se mo?e nazvati jednim od najvećih problema navijačkog pokreta u Hrvatskoj. Uglavnom njima zahvaljujući, strani mediji hrvatske navijače do?ivljavaju kao frustrirane agresivce uvijek spremne na tučnjavu. Dakako, slične skupine nasilnika djeluju i pri drugim navijačkim skupinama, kao ?to su riječka Armada i splitska Torcida, ali zagrebačke nasilnike koji se identificiraju s navijačkim pokretom od riječkih i splitskih kolega razlikuje jedna bitna činjenica: oni u?ivaju svesrdnu podr?ku politike i dijela medija.

nikad protiv bandića

?to se podr?ke s političke razine tiče, za nju je odgovoran najveći populist među hrvatskim političarima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Dinamovim navijačima gradonačelnik je osigurao prostor u samom centru grada, u Dra?kovićevoj ulici, gdje se kvadrat poslovnog prostora plaća ?suhim zlatom?. Gradonačelniku pritom nije palo na pamet postavljati navijačima nekakve uvjete, primjerice obvezati ih da sami rije?e problem nasilnika i vandala u svojim redovima. Naprotiv, Bandićevu ljubav prema navijačima zagrebačkog Dinama nisu pomutili niti brojni gostujući incidenti BBB-a, zbog kojih je Zagreb do?ao na zao glas u međunarodnim sportskim, posebice nogometnim forumima. Uvijek spreman kupiti glasove uslugama i financijskim donacijama iz zagrebačkog proračuna, Bandić je Bad blue boysima i financijski izlazio u susret. Pro?le godine u srpnju darovao im je 50 tisuća gradskih kuna, ne pitajući se u koju svrhu će biti namijenjen gradski novac. Dio ove Bandićeve donacije tako je zasigurno zavr?io na atletskoj stazi maksimirskog stadiona, u vidu upaljenih, pa bačenih baklji. Bad blue boysi nisu ostali du?ni ?najdr?em gradonačelniku?: sa sjeverne maksimirske tribine u posljednjih dvije godine mogla su se čuti pogrdna skandiranja na račun Zdravka Mamića, HDZ-a, samih Dinamovih igrača, ali nikad, ba? nikad na račun gradonačelnika Milana Bandića.

fascinirani i sportski komentatori

Dobro tretirani i organizirani, Bad blue boysi su shvatili moć stadionskog skandiranja i utecaja koji mo?e imati razularena gomila, te su sebi dali za pravo odlučivati i koju vrstu glazbe smiju slu?ati Dinamovi prvotimci.
? Tko slu?a cajku, jebemo mu majku, poručili su transparentom na jednoj od posljednjih utakmica, dajući igračima do znanja da ?purgeri neće trpjeti njihov glazbeni ukus?.
Ovakav psovački pristup toplo je dočekao vodeći sportski komentator jednog zagrebačkog dnevnog lista, te objasnio stanovnicima metropole da ?jebanje majke? nije ni?ta drugo nego čuvanje purgerskog duha. Vapeći stara dobra vremena, kad su ?ivci i gemi?ti bili jači, komentator je navijačima uputio pravu salvu pohvala, previdjev?i da je jedan od tih ?čuvara purgerskog duha? samo tjedan dana ranije u Osijeku no?em ranio i u bolnicu otpremio domaćeg navijača. Čak niti ovaj incident, gdje je u pitanju bio ?ivot navijača iz protivničkog tabora, nije nanio veću ?tetu ugledu koji zagrebački navijači u?ivaju kod političara sumnjivog morala. Naprotiv, slavonski gubernator Branimir Glava?, s privremenim mjestom boravka u zagrebačkom zatvoru ?Remetinac?, na utakmici prije koje je navijač Osijeka izboden no?em Bad blue boysima je podijelio sendviče.
Fascinaciju navijačkim ludilom ne skrivaju niti sportski komentatori nacionalne televizije, koji riječi blage pokude nađu tek kad sjeverna tribina u teren 'zafrljači' nekoliko desetina zapaljenih 'bengalki'. Sve ostalo dobro je i po?eljno, pa tako redovito svjedočimo bizarnim komentarima HTV-ovih komentatora, koji pozdravljaju lijepu atmosferu ba? u trenutku dok sjeverna tribina maksimirskog stadiona diktira ? ?Za dom!?, a druga, istočna tribina odgovara ? ?Spremni!?.

?pederi sa zapada?

Ozbiljnije primjedbe na lik i djelo ?Dinamovih nasilnika? za sad, hvala Bogu, ima jo? samo zagrebačka policija, koja se prije utakmica redovito obračunava s ?najvatrenijim navijačima?. Njima je sjeverna tribina napisala pjesmicu koja poziva na ?ubijanje drotova?. U ?krasnoj atmosferi? deblji kraj redovito izvlači tiha zapadna tribina. Naime, svi koji se oglu?e, točnije odbiju sudjelovati u uvredljivom skandiranju, okvalificirani su kao ?pederi sa zapada?.
Unatoč nasilni?tvu, redovitim uvredama i vandalizmu Dinamovih navijača, stvar jo? uvijek funkcionira onako kako su je zamislili nasilnici iz navijačkih redova, odnosno kako su podr?ali populističko-politički akteri javnog ?ivota metropole ? ?i kolcem i lancem i bokserom u glavu?. Tako će biti sve dok ?čuvari zagrebačke časti, Katoličke crkve i Hrvatske? ne ubiju protivničkog navijača. Čak i u tom slučaju te?ko da bi zagrebački gradonačelnik osudio djelovanje Bad blue boysa, jer ?to je jedan ?ivot u odnosu na mandat na mjestu čelnog čovjeka grada.
Post #1472 · Nov 4, 2006, 3:56 PM

Vole Mamića, vole Bandića..
to su im sponzori, guba purgeri
agenti najveći...

A da se taj novac nije moga bolje ulo?it vraga bi bilo brige... ali kraj svog ovog jada i bijede oni takve
pare razbacuju.. totalna ?teta..
Post #1473 · Nov 4, 2006, 4:07 PM
Evo da se i ja malo uključim u ove navijačke rasprave!

Smatram da je koreografija tribine jedan dio utakmice koji stvara izuzetan do?ivljaj i nije mi jasno za?to ju neki ljudi upropa?tavaju, ali isto tako sam protiv ?amaranja jer se time zaista ni?ta ne posti?e osim mogućeg većeg nereda ako slučajno tu ?amarčinu pobere neka jo? veća budaletina koja uzvrati ?akama i nogama te namlati nekog. Ovo zaključujem na temelju one stare izreke da od najvećeg divljaka uvijek postoji jo? veći kojem se mo?da i neće svidjet da mu neko jebe majku i ?amara ga ko da je mulac. Volio bih kad bi cijeli zapad navijao na sav glas kroz cijelu utakmicu kao ?to je unazad par godina i znalo bit, ali se bojim da takva vremena nećemo jo? dugo dočekati.

?to se tiče nasilja među navijačima smatram da je to dio neke tradicije, ali smatram da bi se to moglo izvest bez da ikome smeta. ?elim reći da su sukobi po kafićima, trgovima i tako dalje koji zavr?avaju razbijenom imovinom ljudi koji nemaju veze s tim nepotrebni i nisu u redu. To ?to je jedna skupina sjela u neki kafić i napadnuta od strane druge skupine nije u redu jer gazda koji mo?da dr?i taj kafić 20-30 godina mora poslije toga zatvarati svoj lokal i trpi veliku materijalnu ?tetu, ali i ?tetu na svoj ugled. Sukobi se bez problema mogu dogovoriti na nekim manje javnim mjestima pa nek se ljudi koji nto ?ele mlate do mile volje. Takvi slučajevi uostalom nisu nikakva rijetkost u drugim dr?avama poput Poljske, Engleske, Njemačke i drugih. Naravno, sla?em se s Riverom kad ka?e da se u takvim obračunima ne smiju potezati no?evi, pi?tolji i slično jer nitko ne zaslu?uje da izgubi ?ivot samo zato ?to je htio ispucati malo nakupljenih frustracija. Uglavnom, tko ima ?elju da se tuče nek se tuče, ali nek vodi računa da ne smije bit nevinih ?rtava.

A na?a policija... E to je sjebano pitanje o kojem mo?emo samo pričati bez ikakvog učinka. Ukratko, ja mislim da je na?a policija zaista malo izvan kontrole u određenim situacijama, a to se pogotovo odnosi na "kornjače". Smatram da je većina tih ljudi dosta isfrustrirana i iskompleksirana, te da u biti nemaju ba? neku izra?enu ?elju da provode slovo zakona, već su njihovi razlozi pristupanja policiji malo drugačiji. Ali kao ?to sam rekao na to mi ba? ne mo?emo utjecati...
Post #1474 · Nov 4, 2006, 5:00 PM
Re: Barufa
Eto, ?eljeh samo pokazati da su dru?tvene znanosti bli?e ljudima ili barem većini, ?to ne znači da su vrijednije, a niti znači da su manje vrijedne. Istina je da svaki znanstvenik stavlja svoju znanost na prvo mjesto, ?to se mo?e objasniti ?eljom da okolina prizna njegov rad kao va?an i smislen, a time i sam sebi dokazuje da radi ne?to ?to ima smisla i da mu ?ivot nije protraćen. Ali, dobro. Mene to ne ljuti, vi?e me ?alosti. To je u stvari jedna duboko tragična situacija i borba pojedinca s o?trom prijetnjom smisla vlastitog ?ivljenja.
Evo jo? i ovo. Obično postoje dvojbe oko filozofije, matematike i logike, da li su to znanosti. Konkretno, filozofija se obično ne smatra znano?ću, već općenito disciplinom. Spekulacijom na temelju znanstvenih spoznaja. Ona je sadr?ajno iznad znanosti, ona okuplja u smisao rezultate svih znanosti, ?tovi?e jedino ona mo?e odgovoriti na pitanje - za?to znanost? O tome pi?e npr. Karl Jaspers u svojoj Filozofiji egzistencije pa ako ti zapadne ta knjiga tamo će? moći saznati vi?e.
Ispričavam se Riveru i Mati. Neno, za?to sve ovo? Pomalo me smeta, ?to si uostalom i primijetio, tvoj podsmijeh i podcjenjivanje kada se govori o znanstvenim spoznajama. Ukoliko nam znanost poma?e da spoznamo činjenice o svijetu u kojem ?ivimo, mislim da to ne zaslu?uje. (Osim ako misli? da je znanost nepotrebna i besmislena, tada to zaslu?uje.:D )

Bilo bi lijepo da ?ibenik pobijedi Dinamo!
Post #1475 · Nov 4, 2006, 5:08 PM
Moga si otvoriti novi topic za rasprave od dru?tvenim znanostima. Mo?da jo? nekoga zanima :eh: :thumbsup:
Post #1476 · Nov 4, 2006, 6:00 PM
A, da, dobro. Lijen sam, ?to će?. ?ao mi je. S druge strane, mo?da je ovo pročitao netko tko to inače ne bi pa je odlučio preispitati svoje stavove. Sumnjam, ali je moguće. Ponekad je općekorisno napraviti diverziju. :thumbsup: :D
Ako gleda? Big Brother vidio si da ljudi ne znaju koliko ima kontinenata, ?to je to ?pilja, ?to znači putenost, samodopadnost, trapavost itd. Neki su to i naučili kroz one dnevne i tjedne zadatke. Ljudi lak?e shvaćaju stvari ako im se prezentiraju kroz zabavu, kroz ne?to ?to je opu?tajuće i jednostavno. U tom je smislu topic Nogomet bolji od topica Dru?tvene znanosti. Ali, neću pretjerivati, obećajem. :roll: :lol:
Post #1477 · Nov 4, 2006, 6:14 PM
Tanja ne zna di su Vinkovci :lol: :lol:
Post #1478 · Nov 4, 2006, 6:55 PM
Laky wrote:
Ona je sadr?ajno iznad znanosti, ona okuplja u smisao rezultate svih znanosti, ?tovi?e jedino ona mo?e odgovoriti na pitanje - za?to znanost?

Vidi?, ova tvrdnja je točna, ali bez obzira na to, ona mi di?e tlak jer djeluje kao pretenciozni reklamni slogan. Ne mogu protiv toga, razum mi govori da je to u redu, ali jebiga.
Laky wrote:
Pomalo me smeta, ?to si uostalom i primijetio, tvoj podsmijeh i podcjenjivanje kada se govori o znanstvenim spoznajama. Ukoliko nam znanost poma?e da spoznamo činjenice o svijetu u kojem ?ivimo, mislim da to ne zaslu?uje.

Slično i ovdje, kada mi netko uka?e na činjenice koje ru?e moje teorije ili se kose s nekim mojim zaključcima, ja ih odbijam prihvatiti, barem neko vrijeme i borim se svom snagom da svoje teorije obranim (u svojoj glavi), ponekad u tome nakratko i pretjeram pa je to ono "living in denial". Ali ne ispu?tam iz vida da postoji konflikt koji treba rije?iti sa ovim ili onim ishodom. Tako bi to barem trebalo biti - a istina je mo?da da previ?e dr?im do svojih razmi?ljanja čak i kada su očito pogre?na. ?to se tiče konkretno podsmijeha i podcijenjivanja to je sve dio refleksa kojim a priori odbijam sve ?to negira moju misao. Unatoč tome svemu ne do?ivljavam se pretjerano tvrdoglavom osobom, ali o tome vi?e mogu drugi reći.
Post #1479 · Nov 4, 2006, 7:24 PM
1. Znam da to tako izgleda, zato sam i naveo Jaspersa. Gledaj, činjenica je da je bez znanosti filozofija samo mit ili religija. A bez filozofije, znanost nema smisleno opravdanje. (To nije ba? činjenica, vi?e moj sud.) :lol:
2. A, dobro, pa i ja sam takav. Mnoge tvrdnje koje ja zastupam, imaju i protuargumente koji su vrlo jaki, ali ja ponekad za?mirim na njih. Mislim da bi ideal trebao biti da se nepristrano priđe svakoj temi i sagleda sve argumente. To je te?ko jer mi svi imamo svoje predrasude. Ono ?to me smeta kod sebe i drugih jest nedostatak tolerancije prema kontrastavovima.
Ponekad postoje problemi koji imaju jednako jake argumente na obje strane (pitanje boga, skepticizam itd.). Tu također odlučuju nekakve osobne preferencije kojoj će? strani biti naklonjeniji (ateist / vjernik / agnostik; dogmatik / skeptik).
Post #1480 · Nov 4, 2006, 7:47 PM
Laky wrote:
A bez filozofije, znanost nema smisleno opravdanje.(To nije ba? činjenica, vi?e moj sud.)

Pa dobro, neka nije činjenica ali u biti se sla?em s tim, stvar je samo ?to smisleno opravdanje znanosti postoji neovisno o filozofiji a ona je samo na? način kojim ga interpretiramo. ?elim reći da ukoliko ja znam smisao postojanja svog mačka ne stavlja me iznad njega. Ma, dobro moram priznati da laprdam bezveze, prepustit ću tebi, kolegi Jaspersu i inima da mi ka?u par riječi...
Post #1482 · Nov 5, 2006, 12:24 AM
?IBENIK - dINAMO - 2-1

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Post #1483 · Nov 5, 2006, 7:50 AM
Drago mi je! Vrlo dobra utakmica!
Post #1484 · Nov 5, 2006, 1:34 PM
Laky wrote:
Drago mi je! Vrlo dobra utakmica!

Jedna od najboljih ove sezone!!! Zakon, ajmo SIBENIK :clap: :clap: :clap:
Kuze otisao - Ivankovic dosao · Nov 6, 2006, 5:43 PM
Evo sto se desava u hrv. nogometu - cak i kad dinamo igra dobro tu je UPRAVA koja ga tjera da igra lose - sramota za hrv. nogomet!!!

Mamic je propast hrv. nogometa, ZIVIO KUZE!!!
Post #1486 · Nov 7, 2006, 10:35 AM
Dar Bozji evo ti jos jedan dokaz da zivimo u drzavi koja sigurno putuje prema "policijskoj drzavi"....

http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2006,11,6,prekrsajni_zakon,49316.jl

Obicni pandur ce ti na licu mjesta pisati nalog na koji se mozes zaliti samo nizem prekrsajnom? A u 90% slucajeva gradjanin bolje poznaje zakon od drota. Uzimanje putovnice na licu mjesta? WTF? Na http://www.torcida.org mozete vidjeti na desnoj strani koliko je nasa murija otprilike korumpirana...
Post #1487 · Nov 7, 2006, 10:12 PM
Evo jedan fajtić iz nabru?enog derbija 3. lige ?:thumbsup:

http://www.youtube.com/watch?v=Vc-V64kCPIE

P:S: Poku?ao sam lijepo stavit filmić onako kako ga stavlja i Firedule, ali jednostavno neznam.... :cry: :cry: :cry:
Post #1488 · Nov 7, 2006, 10:25 PM
Ajme koji sam ja zemljak ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Psssssttttt..... ima tamo za kopirat sve lijepo već napisano :thumbsup:

Post #1489 · Nov 7, 2006, 10:41 PM
Seljačka buna! :D

P.S. Mislim da sam vidio tamo negdje kroz maglu Stjepana Radića sa vilama... :lol:
Post #1490 · Nov 8, 2006, 9:01 PM
U SPLITU su burno dočekali vijest o odluci Udruge prve HNL da tek djelomično udovolji zahtjevu stručnog sto?era A reprezentacije, točnije izbornika Slavena Bilića za odgodom 15. kola HNL-a ili isključivo susreta Međimurje - Dinamo zbog "akcije Tel Aviv".

Upravni odbor Prve HNL dao je suglasnost da se odogodi samo Dinamova utakmica, obzirom da se radi radi o tri njihova reprezentativca, ali bi i "odgoda cijelog kola bitno poremetila raspored natjecanja i ugovorene obveze prema HTV, ugovornom partneru za TV prava lige."

U Hajduku su nezadovoljni takvom odlukom te smatraju kako je ona nepravedna prema ostalim klubovima.

"Smatramo da je time upitna regularnost prvenstva. Zbog trojice reprezentativaca 25 igrača Dinama dobiva 10 dana odmora." - rekao je Grgić za RTL Televiziju dodajući kako su oni bili za to da se odgodi cijelo kolo.

Dodajmo kako će se zbog nedostatka slobodnih termina utakmica Međimurje - Dinamo odigrati po zavr?etku natjecanja u Sezoni "Jesen 2006.", a termin će biti određen u dogovoru s klubovima i HTV-om, budući da je, prema prvoliga?kom udru?enju iskazan interes za izravnim prijenosom utakmice u novom terminu.

Izvor: Index.hr

Dobro je i reka... :clap: :clap:
Post #1492 · Nov 17, 2006, 2:34 AM
Post #1493 · Nov 17, 2006, 4:18 AM

Javoreeeeeee!!
Post #1494 · Nov 17, 2006, 4:41 AM
Sjetio se j fontana boysa

Post #1495 · Nov 17, 2006, 1:22 PM
Heheheheehe....... ovaj majstor koji je zakucao loptu u prečku je legenda!!!!!!!!!!!!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Fontana boysi rulaju..... ivica olić, slavonski lolić....... bo?ko bole balaban koji je igrao samnom nogomet pred ?kolom dok sam bio mulac i cjepao drva noni.... i dario srna, svaka majka bi ga za zeta
Post #1496 · Nov 18, 2006, 6:20 PM
Za po ure Hajduk-Rijeka :eh:
Post #1497 · Nov 18, 2006, 7:23 PM
Live report:

Hajduk-Rijeka: 3:0
Carević - 7. minuta
Bu?ić - 17. minuta
Bu?ić - 42. minuta
Post #1498 · Nov 19, 2006, 8:49 AM
Live report:

:middle: :middle: :middle:
Post #1499 · Nov 19, 2006, 10:59 AM